GTC Rally

 

Op 8 en 9 juli staat de GTC rally weer op de agenda. (let op dit is op zaterdag en zondag)

De organisatie heeft ons op de zaterdag KP de Hel toegedeeld. Deze KP wordt 3x verreden, In de tussentijd krijgen we de short, rally, historic en de legends.

Graag opgave voor 30 juni, 18.00 uur, met vermelding wanneer je wilt helpen en of je wilt overnachten van zaterdag op zondag.


opgeven kan via onderstaande link:
http://www.rally-official.nl/index.php/contact

 

logos gtc rally fia

 

Hermen Kobus wint Zuiderzee Rally op het podium.

Op het finishpodium werd Jasper van den Heuvel nog gehuldigd als winnaar. Na die finish bleek echter dat een official van het evenement had geconstateerd dat de equipe bij de tijdcontrole van de hergroepering te vroeg het controle gebied was ingereden. Vervolgens is het rapport van de official besproken door het college van sportcommissarissen. Die besloten een tijdstraf op te leggen van 1 minuut. Hierdoor viel van den Heuvel terug naar de derde plaats en werd Hermen Kobus winnaar van de Zuiderzeerally.

Tot de finish had Jasper van den Heuvel de rally met overmacht geleid. Hij won tien van de dertien proeven maar won dus uiteindelijk niet. Hermen Kobus reed ook een uitstekende wedstrijd en wist twee proeven te winnen. Hij was een groot deel van de wedstrijd in gevecht met Christian Riedemann. Tot de vierde klassementsproef moest hij Bob de Jong nog voor zich dulden. Daarna passeerde hij de Citroënrijder. Niet veel later viel de Jong uit met een defect differentieel dat niet tijdens de rally kon worden gerepareerd. Met Jasper van den Heuvel mijlen ver vooruit ontstond er een verwoede strijd tussen Christian Riedemann en Hermen Kobus

Einduitslag Zuiderzeerally 2017

1. Hermen Kobus  Skoda R5 1:02:15,9
2. Christian Riedemann Peugeot 208 T16 + 13,1
3. Jasper vd Heuvel Mitsubishi Lancer Evo X + 34,8
4. Jim vd Heuvel  Mitsubishi Lancer Evo X  + 1:07.1
5. Steen Andersen  Mitsubishi Lancer Evo X  + 3:20.8
6. Martin Van Iersel  Mitsubishi Lancer Evo X + 3:41.7
7. Gerben Brouwer  Audi Quattro S2   + 3:46.9
8. Coen Vink   Subaru Impreza 555       + 4:33.3
9. Henk Bakkenes  Mitsubishi Lancer Evo X + 4:52.5
10. Marco Schapers  Mitsubishi Lancer Evo X  +5:05.5  

Hexel on Wheels

Het weekend van Pasen is er weer het jaarlijkse autosport- en motorcross evenement Hexel on Wheels.  Dit evenement vind plaats in Hoge Hexel.
 
Hexel on Wheels heeft verschillende crossevenementen, waaronder autocross, motor cross, Quad cross en zij-span cross.
 
Ook voor dit jaar zijn we jullie hulp nodig voor het bemannen van posten op de Auto crossbaan en op de Motor / quad baan
 
Hexel on Wheels is  op :
Zaterdag  15 April ( aanwezig van 10.00 - 17.00)
Maandag 2e paasdag 17 april (aanwezig van 08.00 - 17.00)
Tijden zijn onder voorbehoud
Voor eten en drinken wordt gezorgd.
 
Voor meer informatie kunnen jullie ook kijken op  www.hexelonwheels.nl 
 
Een informatieavond volgt.
 
We hopen  dat iedereen zich massaal opgeeft, zodat we ook dit jaar weer een mooi evenement neer kunnen zetten samen met de organisatie van Hexel on  wheels.
 
Graag zien we je opgave voor vrijdag 31 maart a.s.
 
Met vriendelijke groet,
 
Herman Zweers 
Gert-Jan Jurjens 

WRC Duitsland 2017

Al jaren gaan we met een grote groep enthousiaste officials naar de WRC Duitsland Rally. Dit is een geweldig evenement om van dichtbij mee te maken. Voorheen bemanden we hier de baanposten, maar tegenwoordig zijn de Nederlandse officials ook funkers. De samenwerking met de verschillende funkclubs uit Duitsland ervaren wij als zeer prettig. In de afgelopen jaren hebben we op andere proeven geholpen, zowel als funkers, maar ook als baanpost. Een ieder is hierbij even belangrijk!!  Voor een slaapgelegenheid en ontbijt wordt gezorgd. De afgelopen jaren hebben we overnacht op de Legerbasis in Lager-Aulenbach te Baumholder. Leden van T.O.O.N. krijgen tevens een dagvergoeding wanneer als zij in functie zijn als funker of baanpost. De uitnodiging voor dit jaar is inmiddels weer binnen. Heb je zin om mee te gaan naar de WRC rally te Duitsland van 17 t/m 20 augustus 2017, geef je dan vanaf nu op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en dan maken we er weer een paar mooie dagen van.

 

 

Jasper van den Heuvel wint de GTC Rally en het Nederlands kampioensschap

De GTC Rally, de vijfde wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap, is gewonnen door Jasper van den Heuvel, waardoor de coureur meteen zijn Nederlandse titel heeft gepakt. De eindsprint was bijzonder spannend, maar uiteindelijk strandde Bob de Jong op 12,1 van de overwinning. De rally was de vrijdagavond eigenlijk voor Bob de Jong, maar op de laatste proef in Achtmaal reed Jasper van den Heuvel de snelste tijd, 8" sneller dan de Jong en goed voor de leiderspositie. Van den Heuvel nam de leiding over en deed er alles voor om die zaterdag te behouden. Bob de Jong kwam nog terug tot op 4"4, maar op de laatste proef in Klein-Zundert maakte de Citroën-rijder een foutje.

 

1. Jasper van den Heuvel-Bakker (NL, Mitsubishi Lancer Evo X)                            
2. De Jong-Degandt (NL-B, Citroen DS3 R5)                            
3. Leemans-Overdijk (NL, Mitsubishi Lancer Evo)                      
4. v/d Marel-v/d Marel (NL, Opel Adam slam R2)

Vd Heuvel Hellendoorn

Dennis Kuipers blijft Erik Wevers voor in Hellendoorn en pakt record Erwin Doctor

Dennis Kuipers wint voor de vierde keer op rij en verbeterde daarmee het record van Erwin Doctor. Kuipers woonachtig in Borne heeft zijn thuiswedstrijd de Eurol Hellendoorn Rally nu even vaak gewonnen als Erik Wevers die deze editie als 2e eindigde voor Piet van Hoof die plek 3 veroverde na een duel met Jasper van den Heuvel.  

1. Kuipers-Buysmans (NL-B, Ford Fiesta WRC)                              
2. Wevers-Van Limpt (NL, Subaru Impreza WRC)                            
3. Van Hoof-Jacobs (NL, Mitsubishi Lancer Evo IV)                        
4. Jasper van den Heuvel-Bakker (NL, Mitsubishi Lancer Evo X)    

 

Bij de Eurol Hellendoorn Short Rally die alleen op zaterdag verreden werd was Ronald Leemans de snelste in zijn Mitsubishi Lancer Evo. voor de duitser Guido Imhoff die als 2e overhet finishpodium kwam met een VW Golf kitcar eenzelfde auto als Hans Weijs die als derde eindigde 

1. Leemans-Overdijk (NL-NL, Mitsubishi Lancer Evo)                              
2. Imhoff-Walker (De, VW Golf Kitcar)                            
3. Weijs-de Wild (NL, VW Golf Kitcar)                        
4. van Rijn-Hoekstra (NL, Subaru Impreza 555)

Dennis Kuipers aan de finish KP Hellendoorn

 Foto:M.Blink

Rallytukker

Mijn naam is Wim Scholman, bij de meesten bekend als Rallytukker.

Toen ik een jaar of 10 was ging ik met mijn broer mee naar de enduro’s. Hier was ik het tankhulpje en mocht ik de rijders verzorgen van de MCTR uit Rijssen.

Daarnaast ging ik ook mee naar een aantal rally’s.

Toen ik mijn rijbewijs had behaald was het hek van de dam en begon de rallysport pas echt tot leven te komen.

In alle jaren heb ik vele rally’s bezocht, uiteraard de rally’s in Nederland, maar ook in België o.a. Haspengouw, Ieper, Condroz, Omloop van Vlaanderen. De laatste jaren ben ik ook naar meerdere rally’s in Duitsland geweest.

Naast de rally’s bezoek ik ook auto- en motorcross races, zitmaaierraces enz.

Ik ben begonnen met het maken van dia’s, daarna het filmen van races. Aangezien het vele werk wat monteren van films inhoudt ben ik toch weer overgestapt op het maken van foto’s

Alle foto’s deel ik op mijn website rallytukker.nl, op mijn facebookpagina van rallytukker en natuurlijk op de site van T.O.O.N. uit Nijverdal.

Mijn hobby is behoorlijk uit de hand gelopen. Ieder jaar ben ik bij ca. 35 evenementen aanwezig. Dit zijn 1 daagse of meerdaagse evenementen in Nederland, België en Duitsland

Als het even lukt probeer ik de foto’s dezelfde dag nog online te zetten, zodat iedereen er zo snel mogelijk van kan genieten.

 

Met een vriendelijke sport groet

Wim Scholman de Rallytukker

 

foto gemaakt door: Harald Boers

Official zijn tijdens de Eurol Hellendoorn Rally

Het  evenement trekt jaarlijks zo’n 40.000 toeschouwers over de verschillende klassementsproeven.

Er beloofd tijdens de Eurol Hellendoornrally een mooi startveld te komen, meerdere nationale rijders hebben al toegezegd aan de start te komen in Hellendoorn. 

Heb jij altijd al de rallysport van dichtbij willen meemaken dan is dit je kans. T.O.O.N. Is op zoek naar mensen die de autosport een warm hart toedragen en dit één of meerdere rally's per jaar van dichtbij willen meemaken als official.  

De organisatie van de Eurol Hellendoorn rally verzorgt voor de officials een informatiepakket, lunchpakket en een warme maaltijd. T.O.O.N. ziet je aanmelding graag voor 10 september tegemoet als je deel wilt uitmaken van het rally geweld. Voor meer informatie of aanmelden als official kun je terecht op onze site: http://www.rally-official.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

BtB racing HellendoornRally rallutukkerEurol Hellendoornrally

Jasper van den Heuvel wint in Hardenberg

Jasper van den Heuvel heeft met overmacht zijn favorietenrol waargemaakt tijdens de Vechtdalrally in en rondom Hardenberg. De coureur uit Barneveld won acht van de negen klassementsproeven. Daarmee schreef hij de twaalfde editie van de Vechtdalrally op zijn naam. Van den Heuvel, de nummer twee van vorig jaar, is ook de leider in het algemeen klassement in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Matthias Boon eindigde op de tweede plek en Antoine van Ballegooijen maakte het podium compleet.

Jasper van den Heuvel

Erik van Loon 2e wint de ELE Rally

Erik van Loon en navigator Harmen Scholtalbers zijn in Veldhoven gehuldigd als winnaars van de 52e ELE Rally. De Subaru-équipe was niet het snelst, maar zag Ford-rijder Dennis Kuipers zaterdagavond gediskwalificeerd worden. Kuipers tekende beroep aan, maar de beroepsprocedure bracht bij de wedstrijdleiding geen andere beslissing. Zodoende boekte Van Loon de tweede ELE-zege uit zijn carrière voor Bernhard ten Brinke (Škoda R5) en Jasper van den Heuvel (Mitsubishi).

Erik van Loon

Rally kalender 2017

Geen evenementen